Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Délelőtt több ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet egy erdős területen Budapest II. kerületében, a Budakeszi útnál. Az egységek több órás megfeszített munkával végül megszüntették a kisebb izzásokat is. Az oltást nehezítette a terület tagoltsága és terepviszonya. A beavatkozás idejére a Budakeszi út forgalmát is korlátozni kellett - idézi az MTI a közleményt.

Majd este, a XXIII. kerületben, az M0-s autóút 24-es kilométerénél, a dunaharaszti lehajtónál, közel az autóúthoz tíz-tizenöt hektáron gyulladt meg az aljnövényzet. A tűz továbbterjedését este kilenc órára sikerült megakadályozniuk.

Tűzgyújtási tilalom van!

Július másodikától az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ennek értelmében tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közútmenti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A fokozottan tűzveszélyes időszakban a parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett.

Arra kérik a lakosságot, hogy fokozottan ügyeljenek, "hiszen az aljnövényzet rendkívül száraz, akár egy eldobott izzó cigarettacsikk is hatalmas károkkal járó tüzet okozhat".