Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Emiatt a kereskedők azt javasolják mindenkinek, hogy aki teheti, mielőbb szerezze be a téli tűzrevalót, mert ha már most hiánycikk, akkor a szezonban várhatóan még nehezebben és drágábban lehet majd csak hozzájutni - írta a csatorna.

Egy fakereskedő szerint hatalmas problémák vannak a tűzifával. Kovács Antal akkora fahiányt, mint ami idén van, még sosem tapasztalt, pedig már 1990 óta dolgozik fakitermelőként.

Az erdészethez lemegyek, azt mondják, hogy nincsen fa, mert nekik sincs. Nincsen fakitermelő. A fakitermelők felmentek Pestre dolgozni az építőiparba. Az építőipar minden olyan embert, aki ér valamit, elvitt. Az erdőn nincs ember - fogalmazott a fakitermelő az ATV Hiradójának.

Emellett egyre gyakrabban jelennek meg olyan tűzifahirdetések, melyek csak a vásárlók becsapását szolgálják. Ilyeneket az internetről már több tucatot tüntettek el a hatóságok, de a fa vásárláskor óvatosnak kell lenni.

Eközben egyre magasabbak az árak. A KSH friss adatai szerint 2018. augusztusban a tűzifa ára 13,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Ez azt jelenti, hogy a KSH adatai szerint az úgynevezett fűrészelt egységes tűzifa mázsája immár 3660 forintba kerül, míg tavaly nyáron még csupán 3200 forintot kértek érte, 2016 nyarán pedig 3 ezer forintnál járt az átlagár.

Kép forrása: Szász Péter/Napi.hu