Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ügyvédként praktizál a korrupcióval gyanúsított volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál, vette észre a Blikk. Még nem emeltek vádat ellene, jóllehet egy interjúban azt mondta Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, hogy ez napokon belül megtörténhet.

A regionális ügyvédi kamara felfüggesztette a fegyelmi eljárást Völner Pál ellen - írja az atv.hu. „A fegyelmi eljárást fel kell függesztenünk a büntető eljárás befejezéséig, tehát a döntés a bíróságnál lesz, ha sor kerül vádemelésre, hiszen ez még nem történt meg, és ez a bírói döntés után következik a fegyelmi döntés” – mondta Bánáti.

A korrupcióval gyanúsított volt igazságügyi államtitkár ügyvédje nem tud arról, hogy védencét vád alá helyeznék. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyről nem adott tájékoztatást, mint írták: tervezett intézkedésekről, nyomozati cselekményekről, valamint azok várható időpontjáról adat nem közölhető.

Az ügyvédi kamara elnöke még arra is felhívta a figyelmet, hogy a majdani fegyelmi döntés eredménye érintheti Völner Pál ügyvédi irodájának ügyfeleit is. Sajtóhírek szerint szép számmal lehetnek ügyfelei Völner Pálnak.

Völner Pált a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint elfogadásával gyanúsítják, amelyet a végrehajtói kar volt elnökétől, a letartóztatott Schadl Györgytől vett át. Völner Pálnak és családjának vagyonát szeptemberben zárolta a hatóság.