Vereckei Péter a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán végzett, majd az ELTE egészség-gazdaságtan, egészségpolitika szakirányán tanult tovább. Diplomája megszerzése után a gyógyszeriparban helyezkedett el, és az elmúlt 18 évben a Pfizer magyarországi leányvállalatánál dolgozott, ahol a gyógyszeriparban orvoslátogatóként kezdte, majd az évek során számos feladatkört ellátva, a ranglétrát végigjárva jutott el az ügyvezetői pozícióba 2014 januárjában.

Az AIPM tárgyalódelegációjának tagjaként részt vett a Nemzeti Gyógyszerazonosító Szervezet megalapításában, illetve igazgatósági tagként támogatta az első Igazgatóságban.

Az AIPM közleménye szerint Vereckei Péter szeretné előmozdítani, hogy az életminőséget alapvetően javító terápiák minél hamarabb hozzáférhetővé váljanak Magyarországon, és kiemelten fontosnak tartja, hogy az elmúlt tíz évben reálértéken csökkenő magyar gyógyszerkassza érje el a visegrádi országok nettó gyógyszerkiadásának reálértéken számolt átlagát.

Emellett a gyors, rugalmas és kiszámítható gyógyszerár-támogatási rendszer kialakítását is szorgalmazza. Az új elnök szükségesnek tartja az ágazatot sújtó különadók csökkentését is, hogy a gyógyszeripar magyar gazdaságban betöltött valós szerepének megfelelően járulhasson hozzá a nemzetgazdaság bővüléséhez.

Személyes ambíciója a gyógyszerekbe vetett bizalom erősítése és a 21. századi gyógyszerinnováció társadalmi értékének széles körű elismertetése - olvasható a közleményben.