A múlt héten jelentette be Lázár János, hogy L. Simon László mellett Németh Lászlóné, a takarékok integrációját és a közszolgáltatások állam alá szervezését felügyelő államtitkár is távozik a Miniszterelnökségtől. A keddi Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Németh Lászlónét az MNB-ből érkező Bártfai-Mager Andrea váltja kormánybiztosként a Miniszterelnökségen.

Míg Németh Lászlónét mindenki úgy könyvelte el, mint Simicska Lajos embere, aki csodával határos módon eddig túlélte Simicska és Orbán szakítását, Bártfai-Mager Matolcsy köréből érkezik a takarékok, a postaügyek, a Magyar Fejlesztési Bank és az állami rezsicég felügyeletére - írja az Index.

Bártfai-Mager 2001 óta dolgozik az MNB-nél, ahol 2005-ig főosztályvezető, majd 2005 és 2007 között a Pénzügyi Stabilitás szervezeti egység vezetője volt, 2011 óta pedig a monetáris tanácsának a tagja. Közgazdász tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és Moszkvában, a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében végezte, majd a Postabanknál kezdett dolgozni, először a kockázatkezelési osztályon, majd a vezérigazgató szakmai titkára volt.

Bártfai az MNB-s feladatai mellett még tagja volt a GVH versenytanácsának, 2010-től pedig a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója. Az új államtitkár férje is dolgozott már a miniszterelnökségen 1998 és 2002 között, 2008-tól pedig a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vezetője.

Vannak még páran

Múlt héten 91 kormánybiztos, miniszterelnöki biztos, miniszterelnöki megbízott és miniszteri biztos segítette a kormány munkáját, néha egészen meglepő területekért felelve - derül ki a Napi.hu gyűjtéséből. A vitorlási biztoson át, a frankofón ügyekért felelős biztosig minden megtalálható.