A jelenlegi 20 fős kutatógárda akár a másfélszeresével bővülhet a GE Healthcare új, ma átadott high-tech szegedi kutatóközpontjában. A nemzetközi szintű orvosi képalkotó szoftverek fejlesztésével és azok elméleti hátterének kutatásával foglalkozó GE Healthcare és a Szegedi Tudományegyetem hosszú távú stratégiai szerződést írt alá közös kutatás-fejlesztési projektek megvalósítására.

A cél a rák elleni küzdelem, melyben az egészségügyi szakemberek munkáját olyan fejlett képalkotó szoftverekkel segítjük, amelyekkel az orvosok a kóros elváltozásokat korábban és pontosabban diagnosztizálhatják. Így eredményesebb lehet a kezelés, javulnak a betegek életkilátásai és csökkenthetőek az egészségügyi költségek is - hangsúlyozta a keddi átadón Dr. Reich Lajos, a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési vezérigazgatója.

A GE Healthcare 2007-ben alapította meg a szegedi kutatás és fejlesztési részlegét az egyetemi klinika parkban. A kezdetben háromfős csoport folyamatosan bővítette tevékenységét és növelte az alkalmazott kutatók számát. A fejlődés legújabb állomása a patinás épületben lévő, 430 négyzetméter alapterületű iroda Szegeden, ahol további 30 magasan képzett fejlesztői munkahely kialakítására lesz lehetőség.

A kutatócsoport szegedi jelenléte biztosítja az új módszerek klinikai környezetben való kidolgozását. A stratégiai együttműködés keretében az egyetemi klinikák szakorvosai tudásukkal, ötleteikkel támogatják a GE Healthcare orvosi termékfejlesztéseit, a vállalat és az egyetem pedig a jövőben induló orvosi szoftvertechnológiai tárgyú kutatási és fejlesztési projektekben partnerként előnyben részesíti egymást.