Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felsőoktatási intézmények rangsorát évről évre felállító THE összesített listáját brit és amerikai egyetemek vezetik, de a fejlődő gazdaságú országok intézményeit a listakészítők külön "súlycsoportban" is megmérik - olvasható a cikkben.

A fejlődő országok listáján a legjobb 300 helyből 63-at kínai intézmények birtokolnak. Az első tíz helyből hetet húztak be, a lista első helyét öt éve birtokolja a Pekingi Egyetem. A Csinghua Egyetem ugyancsak megőrizte tavalyi második helyét. A bronz idén a moszkvai Lomonoszov Egyetemé.

A rangsorra felkerült hét magyarországi intézmény közül a Pécsi Tudományegyetem öt helyet rontott, így a 127., az ELTE 8 helyet zuhant, így a 131., a Szegedi Tudományegyetem 27 hellyel került hátrébb, így idén a 156. a fejlődő gazdaságok egyetemeinek külön listáján. A hazai felsőoktatási intézmények közül egyedül a Semmelweis Egyetemnek sikerült javítania, most a Rio de Janeiro-i Püspöki Katolikus Egyetemmel osztozik a 61. helyen. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem például épphogy felfért a legjobb 200 intézmény közé - írta a 444 Qubit oldala.

A Times összesített világranglistáján a legjobb ötszázba egyedül a Semmelweis Egyetemnek sikerült beküzdenie magát. Az ELTE, a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem a legjobb 800-ba, míg a Műegyetem, a Debreceni és a Corvinus Egyetem már csak a legjobb 1000 közé fért be. További részletek itt olvashatók.

A kép forrása: Stocksnap.