A jogász-közgazdász végzettségű szakember legutóbb az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) igazgatójaként csaknem 5 évig képviselte az orvostechnológiai gyártók stratégiai érdekeit a kormányzati döntés előkészítésben és szakpolitikai döntéshozatalban éppúgy, mint a különböző szakmai fórumokon, konferenciákon vagy akár a médiában.

Korábban is több egészségügyhöz kapcsolódó szakterületen töltött be - igazgatási és piaci - vezetői feladatokat, több mint 10 éves, sokoldalú egészségügyi, ágazati-szabályozási és egészségügyi-finanszírozási közpolitikai tapasztalatával nemcsak folytatja, de tovább erősíti az AIPM korábban megkezdett programjait és tevékenységeit - olvasható a közleményben.

Az új igazgató az előtte álló feladatokkal kapcsolatosan úgy fogalmazott, előremutató, komplex megoldásokra törekszik majd az ágazati célok megvalósulása érdekében. Szavai szerint a magyar betegek érdekei és a magyarországi gyógyszeripari-klinikai kutatások bővítése éppúgy fontos számára, mint a kölcsönös partneri megértésen alapuló ágazati együttműködés kialakítása.