Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A módszer nagyjából ugyanaz, mint tőlünk nyugatra: huzamosabb ideig követik a gyanútlan autóst, vagy motorost, majd amikor már elég bizonyítékot rögzítettek az elkövetett szabálysértés(ek)re, akkor megelőzik, és a lesötétített kocsiban felkapcsolják a piros-kék villogót - olvasható a portálon.

Ezek a civil rendőrautók bárhol megjelenhetnek. Az olvasói levelek, Facebook-beszámolók szerint főként az autópályákon, gyorsforgalmi utakon bukkannak fel a jellemzően fehér Audik, Fordok és Mercedesek, de jelen vannak például a megannyi baleset miatt hírhedté vált 8-as úton is.

"Felkapcsolták mögöttem a villogót, lelassítottam, ezután félreállítottak a 8-as úton a litéri leágazás közelében. 90 ezer forintba fájt a dolog..." - idézi a hegylakók.hu az egyik érintettet.

Ugyanakkor nem minden esetben kapnak csekket a szabálytalankodók: többen megerősítették, hogy szóbeli figyelmeztetéssel megúszták a kisebb stikliket.

Ausztriában egyébként évek óta "portyáznak" a civil rendőrautók és motorok. A jelöletlen járművek főként hétvégén keserítik meg a szabálytalan motorosok életét - nemcsak az Alpokban, de közvetlenül a magyar határ melletti Írottkő szerpentinnél is.