Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határozatból csak az egymilliárd forintnál nagyobb tételeket emeljük ki, ezek a Budapest X. kerület, Hős utca 15/A-B szám alatti ingatlan helyzetének rendezésére előirányzott 2,1 milliárddal kezdődnek. A turizmus működésére 2,8 milliárd, míg a beruházására 1,5 milliárd forinthoz jutott.

A nyíregyházi foci stadion fejlesztésére 9,8 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések támogatása körében működésre 2,7 milliárd, beruházásra 12 milliárd, míg a kézilabda infrastruktúra-fejlesztésre 1,7 milliárd szerepel a tételek között. A Magyar Kézilabda Szövetség működtetésére 3 milliárdot hagyott jóvá a kormány. A kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztéseinek támogatására 1,1 milliárd, míg a működtetésükre 1 milliárd, az egyéb sportági beruházásokra pedig 1,2 milliárd forint jutott.

A köznevelési intézmények felújítása 5 milliárd, az egyházak támogatása viszont 80 milliárddal van jelen a támogatottak között.

A Bethlen Gábor Alap összességében 30 milliárd forinthoz jutott. A rendőrség 1 milliárdot kapott.

Kik a vesztesek?

Most pedig következzenek az elvett pénzek. A Start-munkaprogram 27,5 milliárddal csökkent, a Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. pedig nem kapja meg a beígért 22,3 milliárd forintos tőkeemelést. A Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok tőkeemelése pedig 10 milliárddal csökken.

Az egykori Pénzügyminisztérium épületének rekonstrukciójával összefüggő beruházások támogatása 28 milliárddal lett kevesebb. Az MTA Agrártudományi Kutatóközpont fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások támogatása 2 milliárddal, míg a lakástámogatások 37 milliárddal csökkentek. Végül a szociálpolitikai menetdíj támogatás 10,2 milliárddal lett kevesebb.