Hosszú interjút adott Tarlós István az Index.hu-nak. Ebben többek között szó volt a Láchíd felújításáról, amellyel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, hogy a híd főtartói a szakemberek szerint még megfelelő állapotban vannak, és életszerű, hogy a kormány több pénzt ad Budapestnek. Ezért azt javasolja majd a közgyűlésnek, hogy ne kezdjék el idén a munkát, hanem jövő ősszel valamikor. Akkor esélyes, hogy mégis egyszerre újítják fel a hidat és az alagutat.

Mint ismert, lapunk írta meg először, hogy nagyon elhúzódhat a környék felújítása, mert a Váralagutat a Clark Ádám teret, a Lánchidat és a Széchenyi téri villamos alagutat máskor újítanák fel.

Tarlós István ezt pénzhiánnyal indokolta, bár tudja, hogy ésszerűbb egyszerre elvégezni a munkálatokat.

A főpolgármester továbbra is csak "ellenzéki riogatásnak" tartja a hosszabb távú felújítást (holott a közgyűlési dokumentumokban ez van - szerk.)

Megszüntetné a BKK-t

Tarlós Isván megszüntetné a Közbeszerzési Kft.-t és a BKK-t is, mert - mint fogalmazott - "ebben a formában nincs értelmük".

Orbán Viktor felkérte a folytatásra

A főpolgármester elmondta, hogy Orbán Viktor pár hete bekérette és felkérte: induljon a választáson 2019-ben.

"Azt nagyon meg kell fontolnom, hogy 70 évesen vállalok-e, és ha igen, akkor milyen feltételek mellett egy hat és fél évre szóló elkötelezettséget" - mondta.

További részletek az Indexen.

A kép forrása: Shutterstock.