A Tolna megyei Dunaföldváron a város képviselő-testületének ülésén a gyógyfürdő ideiglenes bezárásról döntöttek - írja a termalonline.hu.

Dunaföldvár Város Önkormányzatának 100 százalékos tulajdonában álló Dunaföldvári Dunaparti Idegenforgalmi Kft. (a továbbiakban: DDI) működteti a helyi fürdőt és a kempinget, valamint biztosítja a fürdőben elérhető gyógyászati szolgáltatásokat is.

A DDI Kft. Felügyelő Bizottsági ülésén a bizottsági tagok azt javasolták, hogy a Gyógy- és Strandfürdő és Kemping 2022. december 15. napjától már ne fogadjon vendéget és 2023. január 1-től 2023. március 31-ig zárjon be.

A nyitásra a felkészülést 2023. március 15-től kezdené meg a fürdő és a kemping.

A döntés miatt több dolgozó állása is veszélybe került. Az előterjesztés szerint jelenleg a DDI-nél 9-en dolgoznak. A strand és a kemping ideiglenes bezárása esetén a létszámot 6 fővel kell csökkenteni, az alapvető infrastruktúra működésének megőrzése miatt 3 embernek négy óra helyett két órára csökkentették a munkaidejét, az ügyvezetőnek pedig nyolc óra helyett négy órára lesz a napi munkaideje. A kempingben dolgozó egyetlen alkalmazott marad napi 8 órás foglalkoztatásban.