A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel azt közölte: hétfőn 0 órától kedd éjfélig le lesz zárva a Murányi és a Hernád utca a Damjanich utca és a Garay utca között, valamint a Peterdy utca a Murányi utca és a Hernád utca között. A Murányi utcát keresztező Dembinszky utcában, Marek József utcában, István utcában és Péterfy Sándor utcában áthaladhatnak az autók, de a filmfelvételek alatt időnként 3-5 percre megállíthatják a közúti forgalmat.

A forgatás által érintett területeken, valamint a Damjanich utca Nefelejcs utca és Dózsa György út közötti szakaszán - a Dózsa György út felé vezető oldalon - vasárnap 0 órakor megállási tilalom lép életbe, ez a forgatás befejezéséig, kedd éjfélig tart.

A Die Hard sorozat ötödik részét áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, a produkció munkálatai 86 napon át, több helyszínen folynak. A Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) főként Oroszországban játszódik. A forgatás Magyarországon - az előzetes közlések szerint - augusztus végéig tart.