A popzenész üzletéhez két autóval érkeztek meg a vízművek munkatársai vagy fél tucat rendőr társaságában. Úgy tűnik, az énekes egykori üzletvezetője, Keglovics Zoltán feljelentését komolyan veszik a hatóságok, akárcsak a korábban hasonló gyanúba keveredő Lagzi Laj­csiét is - írja a Blikk. Kozso ügyvédje egy tévéműsorban még arról beszélt, hogy valaki lejárató kampányt indított ügyfele ellen. Nagy József azt is elmondta, nem volt, és most sincs eljárás Kozso ellen, a rendőrség pedig azt állapította meg, hogy nem szükséges nyomozást indítani. Ehhez képest néhány óra múlva rendőrautók érkeztek, civil ruhás zsaruk, egyenruhások és műszaki helyszínelők, akik a vízművek munkatársaival kezdtek el kutakodni a teaházban, a Zöld Teknős Barlangjában - olvasható a lapban.

A zenész korábban azt mondta a Blikknek, hogy ő már csupán vendég a teaházban, és sohasem lopott áramot vagy vizet.

A lap korábbi híre szerint a "szomorú szamuráj" tartozása meghaladja a 260 millió forintot. Kozsó egy Dessewffy utcai ingatlanján például több mint 157 millió forintos tartozás van (többek közt tartozik 68 millióval az adóhivatalnak, 3,4 millió forintnyi közös költséggel, a végrehajtók általi követelés 35 millióra rúg, svájci frank tartozása pedig jelenlegi árfolyamon 44 millió forint). Kozs sződligeti háza papíron nem az ő tulajdona, de ő él ott, azon pedig szintén svájci frankos hitel van, ami több mint 105 millió forint tartozást jelent.

A tartozásokkal kapcsolatban a zenész ügyvédje azt közölte a lappal, hogy Kozso csak a NAV-nak tartozik huszonvalahány millió forinttal és egy másik követelőnek pár millióval.