A BKK kiírta a közbeszerzést a kisföldalatti felújításának és bővítésének engedélyeztetésére és kiviteli terveinek elkészítésére - számolt be róla a portál.

A kiírásból kiderül, hogy két új végállomást kap a vonal: a Mexikói út helyett a Kassai térig fog érni az egyik szakaszon, míg új végállomást kap a Vigadó téren. Épül egy másik kijárat a Deák téren és az Oktogonon, valamint a Hősök terén. Több állomást akadálymentesítenek. Aztán egy újabb ütemben 2,2 kilométerrel, a Kassai tértől a Marchieggi hídnál felépítendő új közlekedési csomópontig tart majd a vonal.

A dokumentumból kiderül az is, hogy új állomást építenének a Hungária körút alatt "az 1-es villamosra való átszállási lehetőség megteremtése érdekében."

A BKK korábban már rendelt egy megvalósíthatósági tanulmányt és kapcsolódó tanulmánytervet készíttetett a Főmtervtől a "Millenniumi Földalatti Vasút rekonstrukciója és meghosszabbítása" címmel. A tervek között szerepel a 3 fejlesztési ütem, amelybőI az első lenne, hogy a Vörösmarty tértől a Vigadó térig érjen, a II. ütem keretében a Kassai térig, a 3-as villamos majdani új szakaszáig történő meghosszabbítására, a III. ütemben pedig a Marcheggi hídi csomópontig (körvasútig) való meghosszabbítás valósulna meg.

Azt egyelőre még nem tudni, mikorra végezhetnek a munkálatokkal, de az valószínűnek tűnik, hogy a hármas metróvonal felújítása után kezdhetnek a munkálatokba.

A fotó forrása: Shutterstock.