A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a Terrorelhárítási Központ Budapest X. kerület Zách utca 6. szám alatt zajló műveleti központjának építéséhez biztosított 4,7 milliárd forintot. Ebből 2,7 milliárd az idei, míg 2 milliárd a jövő évi központi költségvetést terheli. A további építési munkák előkészítésére pedig 800 millió forint fordítható, az idei költségvetésből.

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság ideiglenes elhelyezéséhez 3 milliárd 192 millió forintot használhat a Honvédelmi Minisztérium.

Az önkormányzati tűzoltóságok idei működtetéséhez 672 millió forint többlet forrás áll rendelkezésre. Ez a központi költségvetés Belügyminisztérium fejezetében külön nem szerepel, egy kalapban van az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mintegy 80 milliárd forintos támogatásával. A 672 millió forintot az önkormányzatok működéséből csoportosította át a kormány.
Végül három tanuszoda épülhet állami pénzből. A cigándi  814 millió, a gazdagréti 1 milliárd 130 millió, míg a pannonhalmi 1 milliárd 105 millió forinthoz jutott.