Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jövőre is változik a fizetős sztrádahálózat - közölte a Buksza kérdésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az év közben elkészült gyorsforgalmi útszakaszokkal bővül a kör.

A következő hónapokban (várhatóan október végén) adják át az M86-os út Hegyfalu és Csorna közötti - méterenként 1,97 millió forintért épülő - szakaszát, ennek eredményeként teljessé válik a Szombathelyet Csornával összekötő út, amely az év végéig ingyenesen használható. Januártól azonban a fizetős utak közé kerül. A teherautók fizető rendszerében az átadása után, 1-2 hónappal lesz fizetős az M86-os idén elkészülő szakasza.

Október végén nyílik meg a forgalom előtt az M86-os gyorsforgalmi út utolsó, Hegyfalu és Csorna közötti szakasza - közölték csütörtökön azon a bejáráson, amelyen a kivitelezésről tájékoztattak. A Hegyfalu és Csorna közötti szakasz beruházásának köszönhetően Szombathely és Győr között 45 percre csökkenhet a menetidő, a főváros pedig, az M1-es autópályát használva, két óra alatt elérhetővé válik a vasi megyeszékhelyről - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.A Hegyfalutól Csornáig vezető 33,4 kilométeres szakasz új nyomvonalon épül, az M86-os főút és a 84-es főút csomópontjától indul és az M85-M86-os Csorna elkerülő szakaszának déli csomópontjához csatlakozik (MTI).

A minisztérium közölte azt is, hogy a személyautók fizetős hálózata a jelenlegi tervek szerint más módon nem változik 2017 elejétől.

Kép: Forrás: MTI

A személyautók a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. felsorolása szerint jelenleg az alábbi gyorsforgalmi útszakaszokat használhatják ingyenesen:

  • az M31-es autópálya teljes szakasza,
  • az M60-as autópályának a Pécs délnyugati elkerülő szakasza az 58. és 5826. számú utak között,
  • az M85-ös autóút Csorna-kelet csomópontja és az M85-ös és az M86-os elválási csomópontja közötti szakasza,
  • az M86-os autóút (ez válik fizetőssé jövőre),
  • az M8-as autópálya,
  • az M9-es autóútnak 6. számú főút és 51. számú főút közötti szakasza,
  • az M9-es autóút (61. számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza,
  • az M4 autóút (4. számú főút jelzés) Vecsés - Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza (19+550 km szelvény és 20+518 km szelvény közti szakasz),
  • az M0-áson pedig az 1-es főút és az M5 autópálya közötti szakaszán, az M4-es autóút ( 4.sz. főút) és M3-as közötti szakaszán, valamint a Megyeri hídon (11-es főút és a 2-es főút közötti szakasz) lehet ingyenesen közlekedni személyautóval.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.