A front mögött 2017 utolsó napján a Dunántúlon már jelentősen megenyhül az idő - olvasható a Met.hu-n. Ezzel szemben északkeleten többnyire 5 fok alatt marad a csúcshőmérésklet és ott borongós, párás, ködös idővel búcsúzik az Óév.

Eleinte északon több, délen kevesebb felhő várható. Napközben északon, északnyugaton lehet hószállingózás. Szombat estétől nyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen elered az eső, az Északi-középhegység térségében, az Alföld északi részén havas eső, hó, ónos vagy fagyott eső is lehet.

Vasárnap eleinte még több helyen eshet, majd a Dunántúlon és a középső megyékben felszakadozik, csökken a felhőzet. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, este inkább már csak az északkeleti határvidéken fordulhat elő kisebb eső. Éjszakától északkeleten párássá válik a levegő, köd is képződhet, amely napközben tartósan megmaradhat.

Szilveszter estére, késő estére az ország legnagyobb részén már megszűnik a csapadék, akkor az északkeleti tájakon lehet kisebb eső, illetve a ködös tájakon szitálás előforudlhat.

Vasárnap akár 12, 14 fokos különbség is lehet az északkeleti (Borsod, Szabolcs megye) és a nyugati területek (Alpokalja) csúcshőmérséklete között. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6 és 14 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadán csupán 1, 5 fok várható.

A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, keleten az alacsonyabb értékekkel. (Ilyen időjárást hozhat az újév)

Fotó: Pixabay.