A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2 ezer adózatlan cigarettát találtak két egymás után érkező szerb személyautóban Tompán. A dohánytermékeket lefoglalták, mindkét ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú személyautót ellenőriztek a tompai határkirendeltségen. A járművet vezető szerb férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A vámosok a nyilatkozatot elfogadták, azonban tételes vizsgálat mellett döntöttek. A gépkocsi átkutatás után az autó kétoldali ajtókárpitja alól, valamint a hátsó üléstámla mögül ezer  doboz - Chesterfield márkájú, makedón adójegyes - cigaretta került elő, amelyet a szerb férfi a magáénak vallott.

Alig pár perccel később a tompai pénzügyőrök megvizsgáltak egy szintén szerb rendszámú személygépkocsit. Ez az ellenőrzés is eredményes volt és nagyon hasonlított az előző vizsgálathoz, ugyanis az ajtókárpitok és az üléstámla ezer doboz - Chesterfield márkájú, makedón adójegyes - cigarettát rejtett. A szerb sofőr ebben az esetben is magáénak ismerte el a cigarettákat.

A pénzügyőrök az összesen 2 millió forint értékű dohánytermékeket lefoglalták, a két szerb férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.