Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mostanáig 30,6 Celsius-fok volt az április 29-ei legmagasabb maximumhőmérsékleti rekord, melyet Győrben és Nyíregyházán rögzítettek 2012-ben. Most több helyen is melegebb volt ennél, a maximumot: 31,4 fokot Kelebián és Sátorhelyen mérték.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: nem sokon múlott a fővárosi melegrekord sem. Újpesten délután 30,4 fokot mértek, ami megegyezik a 2012-ben, ugyancsak Újpesten mért maximum értékkel.

Vasárnapra virradóra megdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is. Sándorfalván mindössze 18,7 fokig hűlt le a levegő.

Az előrejelzés szerint hétfő délelőtt még sok napsütés lesz, de kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében. A légmozgás nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az Alföldön lesz a legmelegebb.

A hét további részében is sok lesz a napsütés, többfelé 25, néhol 30 fok körüli meleg lesz. Ezzel együtt változékony lesz a jövő hét időjárása: záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell - írta az MTI.

A kép forrása: Pixabay.