Több élelmiszercsoportban igyekszik rendet tenni az agrártárca azokkal a szigorításokkal, amelyek célja, hogy az eddiginél jobb minőségű termékek kerüljenek a piacra. A feldolgozott hústermékeknél és a pékáruknál rendet rakó virsli- és kenyérrendelet már életbe lépett. A következő lépésben egy rakás süteményre, tortára vonatkozó szabályozást szigorítják, az utóbbi szabályokat felsoroló tortarendelet várhatóan a jövő év elején lép életbe.

A felsoroltak mellett a fűszerpaprikára is sor kerül. Az agrártárca a Buksza kérdésére közölte: a készülő fűszerpaprika-rendelet szerint - annak életbe lépése után - kizárólag elsőosztályú fűszerpaprika-őrlemény lehet az alapanyag. A másik lényeges szabály az lesz, hogy a füstölés csak keményfa közvetlen elégetésével történhet, a füstaromát nem lehet használni az eljárás során.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

 

 

QP | Quality Placement