Babos Tímea - bejegyzése alapján - arra gyanakszik, hogy Budapesten lophatták meg. A sportoló 15 éve utazik, de még nem történt vele ilyen.

A Liszt Ferenc repülőtéren történt tömeges lopásokkal kapcsolatban egy szűk hete jelent meg az első hír. A 444.hu írt több esetről köztük dél-koreai, és dublini utasok megkárosításáról.

A nagy médiavisszhang miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el.

A vizsgálat tavasz elejére várható eredményétől függően a légiközlekedési hatóság korlátozni fogja minden olyan szervezet engedélyét, amely nem képes biztosítani, hogy a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul, azok tartalmát, értéktárgyaikat hiánytalanul kapják vissza.

Nagyobb a baj, mint gondoltuk

A Magyar Nemzet tegnap arról írt, hogy bűnszervezet intézi a csomaglopásokat a reptéren.

A biztonsági őröket megfélemlítik, az egyik családját verőlegények keresték fel. A lap szerint senki sem tud hatékonyan fellépni az ügyben. A visszaéléseknek kedvez a krónikus munkaerőhiány, valamint a munkafolyamat maga.

A csomagokból eltulajdonított pénzt általában a tolvajok elosztják egymás között, míg az értéktárgyak rövid úton elhagyják a repülőteret. A reptéri járműkezelők, vagy taxisok viszik el a portékat, netán kint várakozik az orgazda. Ha a szúrópróbaszerű ellenőrzésen megfognak valakit, akkor a rendőrök tehetetlenek.

A kép forrása: Shutterstock