A polgármester erről kedden az újabb, civilekkel folytatott párbeszéd alkalmával értesítette is az érintetteket, akikkel a kezdetektől folyamatosan egyeztetett.

A többségében a főváros tulajdonában lévő Kelenföldi városközpont felújítása és átalakítása szükséges lenne. Mindazonáltal a kerület felkérte a főváros vezetését, hogy a módosított Kerületi Építési Szabályzatnak (KÉSZ) elfogadásáig tekintsen el az értékesítés újabb meghirdetésétől.

Újbuda képviselő-testülete tavaly decemberi határozata alapján a polgármester a lakosság és az érintett vállalkozások bevonásával felgyorsítja a Kelenföldi városközpont területére érvényes KÉSZ 1. ütemének felülvizsgálatát - olvasható a közleményben.

Az új szabályzatban, törekszenek a minél alacsonyabb beépítési intenzitásra és a nagyobb zöldfelületi arányra, valamint a lakosság számára szükséges kereskedelmi szolgáltatások folyamatos elérhetőségére.

László Imre szerint a Kelenföldi városközpont ügye is annak példája, hogy egy alapvetően hasznos törekvés, amely szerint fel kellene újítani ezt a mostanra korszerűtlenné és rossz állapotúvá vált ingatlanegyüttest, a hamis információk közlésével politikai hangulatkeltés áldozata lesz.