Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kérdés inkább az, hogy mikor. Az elnök szerint a robotadó ötlete mostanában nemigen merülhet fel komolyan. A kérdés globális szinten és idehaza is a távolabbi jövő témája lehet.

Szavai szerint ha végigtekintünk az emberiség történelmén, az ipari és más megoldások térnyerésekor azt látjuk, hogy idővel rendszerint megjelent az adó is. Amikor az ember például autóra cserélte a lovat, a lovas kocsit, a járművek kapcsán idővel adószabályokat vezettek be, s ma már számos címen kell közterhet leróniuk az autótulajdonosoknak.

Parragh László szerint egyelőre inkább újabb adócsökkentésre van szükség a magyar gazdaságban. Itt szóba jöhet a munkavállalók járulékának mérséklése és a munkáltatók által fizetendő adó enyhítése egyaránt. Az első esetben pénz marad a dolgozó magánszemélyeknél, a második a vállalkozások anyagi mozgásterét növeli - mondta a lapnak.

A robotizálás területe egyelőre nem igényel azonnali állami intézkedést, legfeljebb a digitalizálás kormányzati elősegítése, célzott támogatása merülhet fel - fogalmazott az elnök.

Kép forrása: Shutterstock.