Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A médiatanács ugyan hét eleji ülésén tárgyalta Mészáros Lőrinc legutóbbi lapvásárlásait, de úgy döntött, hogy továbbra sem vizsgálja a felcsúti milliárdos terjeszkedését a médiában - adta közre értesülését a Magyar Nemzet. (Mészáros 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az 5. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb kiadvány rangsorában.)

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló üzletember immáron 194 sajtóorgánummal rendelkezik, amit sokan kifogásolnak. A hivatal állásfoglalása szerint felvásárlásokkal kapcsolatban csak az érintett, azaz Mészáros cége kérhetne állásfoglalást a terjeszkedésről vagy a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálhatná az ügyet.

Mivel e két szereplő nem kéri, nincs vizsgálat. Jogászok szerint ugyanakkor lehetne fogást találni a mértéktelen terjeszkedésen, csak nem ezt kellene szemügyre venni, hanem azt, hogy a folyamat milyen hatással van a tájékoztatás sokszínűségére. Szakértők szerint egy ilyen vizsgálatot a médiatanács saját hatáskörében is elindíthatna.