Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV szerdai tájékoztatása szerint a Pest megyei adó- és vámigazgatóság munkatársai ekáer-adatok alapján ellenőriztek egy fémmegmunkálással foglalkozó üzemet. A helyszíni ellenőrzéskor kiderült, hogy a cégnek több mint 1 millió forint adótartozása van, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem rendezett, ezért lefoglalták az üzemben található, több millió forint értékű munkagépeket.

A pénzügyőrök ekáer-jogsértést is megállapítottak, illetve a további vizsgálat kiderítette, hogy négy alkalmazott bejelentés nélkül dolgozott. Az ügyben hatósági eljárás indult, a jogsértések miatt több mint félmillió forint bírság várható - közölte a NAV.

Egy másik, az ekáer kontrolladatai alapján végzett ellenőrzésnél olyan, szójadarát és pelletet forgalmazó gazdálkodót vizsgáltak, amelynek forgalma több mint 100 millió forint eltérést mutatott az Európai Unión belüli beszerzéseknél. Az ekáer-bejelentések alapján a cég rendszeresen vásárolt más tagállamokból, majd ezeket a termékeket Magyarországon továbbszámlázta, így próbált kibújni az adófizetés alól.

A NAV munkatársai az adózó bankszámláját zárolták, raktárkészletét lefoglalták. Az intézkedések eredményeképpen az adózó a teljes összeget megfizette - derül ki a közleményből.