Ma sem történt előrelépés a BKV Zrt. vezetősége és a szakszervezetek közötti bértárgyalásokon. Ebből fakadóan a mai napon sztrájkbejelentéssel élt a BKV tizenkét szakszervezete. Elsősorban a gumikerekes, a villamos és a troli, valamint a forgalmi munkavállalók részvételére számítunk, ugyanis a vaskerekes szakszolgálatok most sem csatlakoztak a kezdeményezéshez - mondta a Napi Gazdaságnak Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szóvivője.

A törvény szerint a sztrájkbejelentés után még egy hétig vagyunk kötelesek folytatni a tárgyalásokat, mely során egy két órás figyelmeztető sztrájkra van lehetőségünk. Az egy hét letelte után azonban bármikor elkezdhetjük a demonstrációt - tette hozzá Nemes.

Mint ismeretes a BKV Zrt. három százalékos béremelési ajánlata messze alulmúlja a szakszervezetek nyolc százalékos béremelési igényét. A cég vezetése ugyanakkor jelentős engedményeket tett a múltkori forduló alkalmával, mert eltekintett a korábbi, 350 főt leépítést tervezettől, valamint a 900 millió forint összegű, a munkavállalók béren kívüli juttatásait nyirbáló megszorító csomagtól is - mondta Nemes.