Állatvédő szerint  egyre több az állataikkal átjutni próbálók segélykérése. Sok a határ menti sérült, autóbaleset áldozatává váló állat, vannak kutyák, akik póráz nélkül szabadon bóklásznak gazdájuk közelében - írja Facebook-oldalán a nyíregyházi PCAS Állatmentés. Állatvédőik  hamarosan indulnak a határátkelő helyekre szóróanyagokkal és a poszt szerint élő közvetítést terveznek.

Arra kérnek minden magyarországi adományozót, hogy a jelenlegi állapotok miatt, ha tehetik, a magyar állatvédőknek adományozzanak.

Jelenleg nagyon sok állateledel érkezik Nyugat-Európából azzal a céllal, hogy az ukrán szervezetekhez jusson, de most pillanat nem indulnak segélyszállítmányok, csak korlátozott mértékben és az emberek részére visznek adományt, így a felgyűlt készletek tárolása és várakoztatása problémássá válhat - magyarázza a PCAS a kérést. A külföldi állatvédők hatalmas kapacitásokat mozgatnak jelenleg, így egyelőre felfüggesztik a tápadomány gyűjtést az ukrajnai állatok részére.

Arra kérnek minden magyarországi adományozót, hogy a jelenlegi állapotok miatt állatvédelmi adományát ha teheti, a magyar állatvédőknek adományozza. A határon túlra irányuló kiemelt figyelem miatt ugyanis a támogatások és örökbefogadások száma is csökken Magyarországon.

Ezt gyűjtik most:

  • póráz
  • nyakörv
  • szállítóbox
  • ketrec

Keresnek továbbá állatbarát önkénteseket a határ mellett Barabás, Lónya, Beregsurány, Tiszabecs, Záhony térségében. Kelet - Magyarországi koordinációs csoportjuk itt érhető el.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.