A díjmentes, teljes értékű vizsgálatokat radiológiai végzettséggel rendelkező orvosok végzik. A vizsgálat végén a páciensek szakvéleményt/leletet kapnak, mely ugyanolyan értékkel bír, mint amilyen egy társadalombiztosítás keretein belül történő kivizsgálás lelete.

Az akcióval a hosszú várólistákat és a várakozásból adódó további egészségügyi veszélyeket csökkentené az egyesület. Ezért csak olyan pácienseket fogadnak, akik már rendelkeznek beutalóval; legalább 1 hónapos határidőre kaptak máshol időpontot; és a vizsgálat előtt bejelentkeznek az Oltalom telefonszámán. A jelentkezéshez szükség van a páciens nevére, telefonos elérhetőségére és a beutalójának jobb felső sarkában található naplószámra - derül ki az egyesület közleményéből.

A vizsgálatokra jelentkezni és időpontot egyeztetni szeptember 24-től hétköznap 8:00 és 14:00 óra között lehet a +36 70 529 3911-es (nem emeltdíjas) mobiltelefonszámon.

A közlemény szerint az akció elindítói abban bíznak, hogy más szervezetek vagy önkéntes csoportok is megpróbálnak a maguk eszközeivel javítani az egészségügy helyzetén.

(Ezt olvasta már? Aki  teheti, kiköltözik a Kútvölgyiből)

Fotó: StockPhoto)