Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rovó László, az SZTE rektora a fejlesztéseket bemutató pénteki rendezvényen hangsúlyozta, az egyetem egyik legfontosabb feladata a régió szakember-utánpótlásának biztosítása. A lehető legmagasabb színvonalú tanárképzés alapvető fontosságú a társadalom számára - mutatott rá a professzor.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja kifejtette, a gyakorlóiskolai rendszer az ország legjobb közoktatási intézményeinek gerincét adja. A most induló fejlesztések lehetővé teszik ennek a minőségnek a fenntartását, fejlesztését. Három konzorcium részeseként az ELTE valamennyi gyakorlóiskolája megújulhat, összesen 2,8 milliárd forintból.

  • Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában a tanárképzés átalakulása nyomán 2024 elejétől a negyedik félévtől egészen a tizedik félévig tanítási gyakorlaton vesznek részt a pedagógusjelöltek a vezető mentortanárok irányításával.
  • Jövő őszig felújítják az iskola 55 tantermét, a közösségi tereket, tanári szobákat, szertárakat, irodákat, kijavítják az épület tetőjét, s fejlesztik az alagsor eddig kihasználatlan helyiségeit. Bővítik a wifi-hálózatot, 21 interaktív kijelzőt vásárolnak, kialakítanak egy informatikai skill labort, valamint lecserélik az informatikai szaktantermek számítógépeit.
  • Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola intézményében 33 tantermet újítanak fel, a tanárjelölteknek többfunkciós okos csoportszobákat alakítanak ki, 15 videokonferencia-rendszert telepítenek, táblagépeket, iskolabútorokat vásárolnak, az udvaron pedig nyitott tanterem épül az ökotudatos képzések helyszínéül.
  • Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium 120 éves, art deco stílusú, 6 ezer négyzetméteres hasznos alapterületű épületének harmadik és negyedik szintjén újítanak fel 25 tantermet, korszerűsítik ezek padlóját, burkolatát, cserélik az elektromos hálózatot, valamint informatikai eszközöket, iskolabútorokat vásárolnak.
  • Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium összes osztályteremében lecserélik az iskolabútorokat. A diákok öltözőszekrényeket kapnak, felújítják a tantermek padlózatát, az ajtókat és az elektromos rendszerét és korszerűsítik a wifi-hálózatot.