Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az unokázós csalás lényege, hogy az elkövető felhív egy idős embert, a rokonának (fiának, unokájának) adva ki magát. Előad egy történetet egy balesetről, ami miatt sürgősen készpénzre van szüksége. A felültetett emberek ijedtükben gyakran fizetnek.

Ezen a módszeren csavartak egyet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az ismeretlen elkövető egy 77 éves asszonyt hívott fel, rendőrnek kiadva magát. Azt állította a hölgynek, hogy unokáját baleset érte, a mentők kórházba szállították. Hozzátette, hogy amennyiben egy megadott számlaszámra egy órán belül átutal két millió forintot egy pénzátutalási szolgáltatónál, úgy minden rendben lesz.

A nagymamának nyomatékosan felhívták a figyelmét, hogy ne keresse a balesetben megsérült unokáját telefonon, és a baleset helyszínére se menjen.

Az asszony a kapott instrukciók betartásával taxit hívott, és a megadott szolgáltatóhoz tartott, amikor az őt szállító taxisofőrnek elmondta úticélját. A férfi azonban felhívta a hölgy figyelmét arra, hogy feltehetően csalók akarják becsapni, így értesítették a 112-es segélyhívó telefonszámon keresztül a rendőrséget - olvasható a police.hu-n.