Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról"  - olvasható David Cornstein üzenete az USA magyarországi nagykövetségének oldalán.

Cornstein azt is írta, hogy megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, "amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen. Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával - magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt - elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén.

Még februárban jelentek meg hírek róla, hogy Cornstein állítólag arra készül, hogy elhagyja Magyarországot, mert egy washingtoni pletya szerint segíteni akarja Donald Trump választási kampányát. A budapesti nagykövetség később cáfolta ezt, és közölték: a nagykövet továbbra is 100 százalékosan elkötelezett az Egyesült Államok és Magyarország kétoldalú kapcsolatainak további erősítése mellett - írja a hvg.hu.