Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mintegy 8 milliárd forint hazai költségvetési forrásból kétszer kétsávos, 110 kilométeres óránkénti sebességre tervezett főút készül, a fejlesztés a kerékpárosközlekedés biztosítását, közvilágítási hálózat, vadvédelmi kerítés és a 67-es út üzemi hírközlő rendszerének kiépítését is magába foglalja.

A 46,5 kilométer hosszú 67-es gyorsforgalmi út nagy részét 2019-ben adták át a forgalomnak. A kaposfüredi elkerülő mellett még hiányzó legészakibb szakasz, a 11 kilométeres látrányi elkerülő út közbeszerzési eljárása a végéhez közeledik, az építés várhatóan idén szeptemberben indul és 2023 karácsonyára fejeződik be.

A 67-es gyorsforgalmi út építése annak teljes hosszát tekintve 130 milliárd forintba kerül, a korábbinál biztonságosabb közlekedésen kívül nagy előnye az lesz, hogy Kaposvárról személyautóval fél óra alatt elérhetővé válik az M7-es autópálya.

Nagy Róbert az útépítés teljes költségére irányuló kérdésére azt közölte: pontos összeget a látrányi elkerülő közbeszerzési eljárásának zárása után lehet mondani.