A Dunántúl északi megyéiben többnyire havas eső vagy az eső esik. Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében, illetve a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon szinte mindenütt továbbra is havazik, Szeged térségéből ónos esőt jeleztek.

A gyorsforgalmi utak burkolata általában nedves, sónedves, de az M1-es autópálya bicskei szakaszán, az M0-s autóúton, az M3-as és M35-ös autópályák teljes vonalán télies útviszonyokra kell számítani. Ott a burkolat a legtöbb helyen havas, hókásás vagy latyakos.

A fő- és mellékutakon a havazással érintett területeken hasonló a helyzet, Pest megye és a Dunántúl egy részén a hótól, vagy a letaposott hótól síkosak az utak, de latyakos vagy hókásás burkolat is több útvonalon tapasztalható.

A friss hóréteg vastagsága Esztergom, Tatabánya és Salgótarján térségében 5-10 cm, Baranya és Bács-Kiskun megyében, valamint a keleti országrész további területein jellemzően 1-4 cm - írják.

Bicske, Vác és Nyíregyháza környékén a havazás miatt közepesek a látási viszonyok. Ott a belátható út hossza 100 és 300 méter közé csökkent.

Szentes környékén élénk szél fúj, máshol szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet -7 és +1 fok között változik.