Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gyorsforgalmú utak közül erős a forgalom az M1-es autópálya szinte teljes szakaszán és az M3-ason Gödöllő térségében. Hasonló a helyzet az M5-ös autópályán, Ócsa és Újhartyán között.

Az érintett útszakaszokon mindkét irányban lassulás tapasztalható, időnként megtorpan a kocsisor, főleg heves esőzés és hirtelen lezúduló zivatarok idején - közölte az MTI híre szerint az Útinform.

A hegyvidéki utakon sárfelhordásra is számítani kell - figyelmeztetett a közútkezelő. Kérik, hogy az autósok fokozottan figyeljenek a követési távolság betartására is.

A katasztrófavédelem honlapja szerint több baleset is történt az utakon.

Délután is esni fog

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni veszélyjelzésében azt írta: továbbra is több hullámban várhatók zivatarok az országban. A zivatarokat legfőképp felhőszakadás (egyes helyeken akár több mint 50 milliméternyi csapadék) kísérheti, de lokálisan jégeső (jellemzően 1-3 centiméter átmérőjű jégdarabokkal), továbbá viharos széllökések is kísérhetik.

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, köztük a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Tolna megyére másodfokút.

Vasárnap is esik

Vasárnap főleg a Dunántúlon már inkább a folyamatos eső lesz a jellemző. Arrafelé a tartós esőzés nyomán 24 óra alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat, kisebb körzetekben akár 80-100 milliméternyi csapadék sem zárható ki.