Az MTI-hez szombaton eljuttatott figyelmeztetésükben kiemelték: ilyenkor normál bőrtípus esetén már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, 11 és 15 óra között kerülje a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata mindenképpen javasolt - írták.

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető ezen a weboldalon.

Az előrejelzés szerint szombat délután napos, száraz idő várható, helyenként kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Az ország legnagyobb részén mérsékelt marad légmozgás, de az Alföldön délután időnként még megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap nagyrészt felhőtlen, száraz idő várható. A hőmérséklet hajnalban általában 11 és 19 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet. Napközben főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megélénkül, a Fertő tó térségében meg is erősödhet a szél. A csúcsértékek 29 és 34 fok között valószínűek.

Hétfőn ismét derült, napos idő várható, majd délután, este fátyol- és némi gomolyfelhőzet sodródik be északnyugat felől. Késő délutántól, estétől elvétve előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati, nyugati megyékben. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este északnyugatira fordul. Zivatar környezetében is lehetnek erős széllökések. Hajnalban általában 13, 20, délután 30, 35 fok valószínű.