A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 25 éves kaposvári férfivel szemben, aki parkoló kamionokból sorozatban gázolajat tulajdonított el - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlott 2016. április és december között húsz alkalommal Kaposvár különböző parkolóiban leállított kamionokból - minden esetben az éjszakai órákban - gázolajat lopott úgy, hogy a tanksapkákat felfeszítette, az üzemanyagot egy műanyag csővel leszívta és azt gépkocsijával hazavitte.

QP | Quality Placement

A lopott gázolajat a lakóhelyén egy nagyobb tartályba átöntötte és ismeretlen személyeknek értékesítette. A vádlott alkalmanként 35 ezer és 240 ezer forint közötti értékben tulajdonított el gázolajat, a kilenc tulajdonosnak összesen 2 170 000 forint kárt okozott. Egyes helyszínekre a vádlott rendszeresen visszatért, az egyik gazdasági társaság négy kamionjából kilenc alkalommal tulajdonított el üzemanyagot. Az utolsó két elkövetésben társa is volt. A férfit végül tetten érték, ekkor a helyszínről futva elmenekült, de rövid időn belül elfogták - írja Horváth Szilárd főügyész közleményében.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását, vagyonelkobzást és a lopott üzemanyag elszállítására használt gépkocsi elkobzását, míg társával szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.