Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu üggyel kapcsolatos megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért egy rémhírterjesztéssel vádolt férfira. A portál szerint azonban hozzátette, a terhelt továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt, s azt állította, hogy az általa becsatolt cikkek, az ő igazát támasztják alá.

A vádirat lényege szerint Gődény tavaly november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média oldalára is.

A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

A vádirat szerint Gődény szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek, ugyanis az ő tevékenységüket vírusbizniszben való részvételnek minősítette.

A vírusszkeptikus gyógyszerész elérte a célját, ugyanis az internetes oldalán nagyszámban szóltak hozzá írásához az azt olvasók, s a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, amit több százan meg is osztottak.

Az ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztéssel vádolja a gyógyszerészt, mely bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje Gődényt.

Gődényék tüntetést tartottak vasárnap

Gődény mozgalma vasárnap tüntetést is tartott. A gyógyszerész a Telexnek azt mondta, nem tart attól, hogy a vasárnapi rendezvényen elhangzottak miatt rémhírterjesztés címen indulna ellene eljárás, mert ilyenek korábban is voltak, de nem jutottak messzire. Igaz, van egy ügy, amely vádemelési javaslattal már az ügyészségnél jár, de Gődény úgy tűnti, nem számol azzal, hogy ez érdemi következményekkel járna.

A 2018-ban egyszer már pártot gründoló gyógyszerész egyelőre lebegteti annak a lehetőségét, hogy 2022-ben egy új párttal vágjon neki a választásoknak.