Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ibolya Tibor közleménye szerint a férfi a szolgáltatást 2015 és 2017 között interneten és szórólapokon hirdette egy általa vezetett szlovákiai vállalkozás és két magyarországi cég felhasználásával.

A hirdetésben azt állította, hogy a háztetőre napelemet és szélkereket szerel fel, amelyek több energiát termelnek, mint amennyit a fogyasztó használ, így a megtermelt többlet energiát értékesítik az áramszolgáltatónak, az ebből befolyt összeg tíz százalékát pedig megkapja az érintett fogyasztó.

A megrendelőknek regisztrációs díjat, rendszerenként háromszázezer-hétszázezer forintot kellett fizetniük. Az ígért rendszereket azonban csak három, bemutatóként szolgáló háznál építette ki. A férfi célja az volt, hogy a sértettek tévedésbe ejtésével, a regisztrációs díjként megfizetett összegeket megszerezze. A vádlott a csaláshoz magyarországi üzletkötők közreműködését kérte, akik nem tudtak a bűncselekményről.

A vádirat szerint a férfi továbbá 2013 novemberében tulajdonosként belépett egy Thaiföldön működő, búvároktatással foglalkozó cégbe, és az egyik magyar tagjának hamisan azt állította, hogy üzletet kötött Dubaj nemzetközi légitársaságával, az Emirates Airlinesszal, így rajta keresztül olcsóbban lehet repülőjegyhez jutni. A vásárlóknak a jegy árát a férfi szlovák cégéhez kellett átutalniuk.

A vádlott a két csalással több mint 130 embert károsított meg, több mint 70 millió forinttal. Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit többrendbeli kisebb, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta rá - áll a közleményben.