Így a múlt évben összesen 4,2 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat, ezzel eddigi legsikeresebb évüket zárták. Alapításuktól kezdve pedig összesen 6,33 milliárd forinttal nőtt a vagyon értéke. Emellett több mint 7,8 milliárd forint értékben több mint 1400 oktatási, tudományos pályázatot támogattak.

A 2018 végi állapot szerint a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 272,7 milliárd forint, az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok összességében 113,6 milliárd forintot befektetési jegyben, 95,3 milliárd forintot ingatlanban, 47,6 milliárd forintot vállalati kötvényekben és 16,2 milliárd forintot bankbetétben tartanak - közölte az Optima Befektetési Zrt.

Az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Azt nem költhetik el, csak befektethetik és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő kockázatvállalással kezelik oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot érik el. Az alapítványok kizárólag ezen befektetések hozamaiból gazdálkodhatnak.