Bártfai-Mager Andrea nemzeti közvagyonért felelős miniszterrel együtt szerzett meg két földterületet Szerencs mellett még tavaly nyáron az a férfi, aki több szálon is kötődik a tárca nélküli miniszter volt férje, a jelenleg körözés alatt álló Balogh Sándor üzletember rokoni és üzleti köréhez - adta hírül a hvg.hu. Ugyanakkor hiába keresték a hírportál sajtómunkásai, ezeket az ingatlanokat nem írta bele vagyonbevallásába a miniszter.

Miután a hírportál megkereste az üggyel kapcsolatban, azt válaszolta, hogy figyelmetlenségéből adódó adminisztratív hiba történt. A földeket - kevesebb mint egy év birtoklás után - eladta, akárcsak a tulajdonostársa.

A válasz szerint "sajnálatos módon figyelmetlenségemből adódóan adminisztratív hiba történt a 2020-as vagyonbevallásom elkészítésekor a földterületek vonatkozásában, mivel abban továbbra is a 2019-es vagyonbevallás adatai szerepelnek. Megkeresését követően - amint a hibára fény derült - vagyonbevallásom javítását azonnal kezdeményeztem".

A miniszter megerősítette ugyanakkor, hogy a mezőzombori földekhez 2019-ben csere útján jutott hozzá és azokat, 2020-ban eladta. "Az erre vonatkozó adat a 2021-es vagyonnyilatkozatomban fog megjelenni. A hibáért ezúton is elnézést kérek" - írta válaszában.