Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem csak a Magyar Villamos Művek, a regionális vízművek, a regionális közlekedési központok, valamint a Volánbusz, a Szerencsejáték Zrt., és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. tulajdoni joga került át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterhez, hanem számos kastély és hotel is gazdagítja a portfólióját. Egy szerdán megjelent miniszteri rendelet ugyanis a fertődi Esterházy-kastélyt, a gödöllői Grassalkovich-kastélyt és a keszthelyi Festetics-kastélyt is Bártfai-Mager Andrea felügyelete alá helyezte 2022 végéig. Eddig Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere látta el ezt a feladatot.

Szintén a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterhez került át a háromcsillagos Nereus Park Hotel Balatonalmádiban. A szálloda közvetlenül a Balaton partján, egy 2 hektáros parkban fekszik, saját stranddal, zárt parkolóval, vitorláskikötővel rendelkezik. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a komáromi Monostori erőd tulajdoni jogát is Bártfai-Mager Andrea kezébe adta. Az erődöt jelenleg közel hatmilliárd forintból újítják fel.

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik. Bártfai-Mager Andrea a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására is, aki szerdán jelentette be, hogy augusztus 31-i hatállyal távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről. A távozást a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta.