Percenként bukkan elő egy-egy újabb szavazókör, ahol valami különös dolog történt vasárnap a szavazatokkal - olvasható a portálon.

Például eltűntek pártlistás vagy az egyéni jelöltekre leadott szavazatok, miközben az érvénytelen szavazólapok száma magas. Másutt mintha másik pártnak számolták volna el a DK vagy a Jobbik szavazatait.

Volt olyan körzet, ahol egy nemzetiségi jelöltre szavazó a nemzetiségi szavazólap mellé nem egyéni, hanem egy "normál" pártlistás szavazólapot kapott.

Ha hiba történik, akkor minden párttól le kell vonni annyi szavazatot, amennyi érvénytelen lap volt az urnában. Ez pedig könnyen okozhatja azt, hogy a kis pártok nulla szavazatokkal fejezik be a versengést egy ilyen szavazókörben, hiszen itt a kis számú szavazat miatt csak a nagyoknak jön össze 100-200, a közepeseknek 30-100 a kicsiknek 0-20 szavazat. (311 ezer szavazatot nem számoltak még össze.)

Máshol mintha eltűntek volna az ellenzéki pártok listás szavazólapjai. Volt, ahol majdnem a harmada a listás szavazatoknak érvénytelen lett, például Dejtár községben (Nógrád megye).

A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.