Vasárnap 17 órakor már 63 százalék feletti volt az összesített részvételi arány a választásokon, a részletes adatok szerint az országon belül is változott a legjobb és leggyengébb választókerületek rangsora a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Csere az élen

Vasárnap kora délután - 15 órakor - még a III., a XVI. és a XVII. kerületi egyéni választókerületekben volt a legmagasabb a részvételi arány, de 17 órakor már máshogy alakult a sorrend.

A korábbi első XVI. kerület (budapesti 13-as választókerület) a második helyre esett vissza 71,57 százalékos eredményével. Az első helyen ugyanis délután 5-kor egy II. kerületi körzet (budapesti 4-es választókerület) volt az első, közel 72 százalékos értékkel. A harmadik helyre pedig a XII. kerület (budapesti 3-as választókerület) jött fel 71 százalékkal.

Az első ötben 17 órakor nem csak budapesti kerületek voltak, a negyedik helyen állt ugyanis Budakeszi (Pest megyei 2-es választókerület). Az ötödik helyen volt 70,42 százalékkal a III. kerületi fővárosi 10-es választókerület, amely vasárnap kora délután még az első háromban szerepelt.

Ózd maradt a sor végén

A leggyengébb teljesítmény 17 órakor a korábbi eredményekhez hasonlóan Ózdé volt, ott közel 53 százalékos részvételt mértek. Az országos listán a 15 órai helyzethez hasonlóan a második legalacsonyabb arány az egyik debreceni körzeté (Hajdú-Bihar megye 3-as választókerület) volt, itt 55,54 százalékos volt az arány.

A harmadik legalacsonyabb eredmény - 65,4 százalék - Berettyóújfalué (Hajdú-Bihar megye 4-es választókerület) volt 17 órakor.

Megjegyzés: A 13 és 15 órakor készült rangsorról itt és itt olvashat részletesen. A részvételi arányok vasárnap délután, kora este az újabb adatok megjelenését követően változhatnak a különböző választókerületekben. Ezért a fenti sorrend is módosulhat a későbbiek során.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.