A Heves megyei Gyöngyösön a választási csalásnak tekinthető utaztatás dokumentálása közben érte fenyegetés az önkéntes őrszemeinket, az autójukat többször is megütötték. Az aktivisták rendőrt hívtak, bejelentést tettek. Hasonló eset zajlott a Borsod megyei Alsózsolcán, ahol vélhetően szintén utaztatás zajlott, önkénteseinket itt is megfenyegették a feltételezett elkövetők – közölte délután a Tiszta szavazás önkéntes csoport.

A Csongrád megyei Makón a szavazókör előtt zaklatták az aktivistáinkat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: “mindenki szavazzon a Fideszre”. Az őrszemek itt is rendőrt hívtak.

Egy nagykállói asszony mesélte el, hogy Ruszki Gábor, a helyi római katolikus pap, aki megállt a terepjárójával, fotózta a nőt, valamint aktivista társait, kiabált velük, hogy „mit képzelnek magukról, Nagykállóban nincs választási csalás”. A szerzetes vélhetően a választások tisztaságáért dolgozó aktivistának nézett mindenkit, aki a Kállay iskola előtt állt.  A nőt megviselte az atrocitás.

A Tiszta szavazás kampány őrszeme videóra vette a pap kitörésének végét, illetve az idézett asszony beszámolóját. Az aktivista elmesélte, hogy az atya fotózta, videózta a pultjukat, azt kiabálta, hogy feleslegesen küldték Pestről Nagykállóba a megfigyelőket, nincs rájuk szükség.