Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha valaki külföldről szavazna vagy Magyarországon, de nem a számára kijelölt szavazókörben, pénteken 16 óráig van ideje ezt elintézni.

Fontos, hogy a március 25-i határidő a kérelem beérkezésére vonatkozik. Ha például csütörtökön levélben nyújtja be a kérelmet, már valószínűleg nem fog időben odaérni, így kicsúszik a határidőből. Így érdemes online benyújtani a kérelmeket - hívta fel figyelmet blogján a Társaság a Szabadságjogokért.

Akinek van magyarországi lakcíme, de külföldről szeretné leadni a szavazatát az április 3-i választásokon, kérelmeznie kell, hogy felvegyék külképviseleti névjegyzékbe. Érdemes akkor is beadni a kérelmet, ha még bizonytalan abban, hogy külföldön vagy itthon szavaz. Ha ugyanis utólag kiderül, hogy mégis Magyarországon adja le a szavazatát, március 30-án 16 óráig még visszavonhatja a kérelmét.

Annak, aki Magyarországon, de nem a lakcíme alapján kijelölt szavazókörénél tartózkodik a szavazás napján, átjelentkezési kérelmet kell benyújtania. Ennek a határideje szintén március 25-én 16 óra. Elég mindössze egy átjelentkezési kérelmet leadni ahhoz, hogy az országgyűlési választásokon és a népszavazáson is a lakóhelyétől eltérő szavazókörben szavazhasson. Ha pedig átjelentkezett már, de később kiderül, hogy mégis az eredeti szavazókörében voksolna, április 1-én 16 óráig visszavonhatja a kérelmét.

A külképviseleti szavazásra és az átjelentkezésre vonatkozó kérelmek automatikusan vonatkoznak a népszavazásra is, tehát emiatt nem kell külön intézkedni.

Legkésőbb március 25-én 16 óráig jelenthetik be a pártok és az ezzel foglalkozó civil szervezetek, hogy kiket és hova küldenek delegált szavazatszámláló bizottsági tagnak.

Itt vannak a határidők az NVI honlapján.