Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mintegy 218 megfigyelő érkezik Magyarországra, miután az EBESZ teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az április 3-ai választásra. Már lehet is jelentkezni a különböző kisegítő pozíciókra, keresnek például sofőröket és biztonsági őröket.

Valószínűleg Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Szegedre, Győrbe, Pécsre, Nyíregyházára, Kecskemétre és Szombathelyre küldenek megfigyelőket, miután ezekbe a nagyvárosokba keresnek tolmácsokat és sofőröket is - írja a 24.hu.

"Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit!" – így reagált Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

"Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin. Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba. Bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz" – írta Varga Judit.