Megütöttek, majd miután földre esett, megrugdostak egy szórólapot osztogató ellenzéki aktivistát Óbudán, a Vihar utca-Raktár utca sarkán lévő CBA előtt. A 82 éves férfi az Egységben Magyarországért pártszövetség kabátját viselte és az ő szórólapjaikat osztogatta a járókelőknek, amikor az üzletből kilépett egy pár, akik rátámadtak – írja a Telex.

Az eset úgy történt, hogy kitépték a kezéből a szórólapokat, amelyeket a helyi CBA közelében osztogatott. Utána megütötték, ami miatt a földre esett, majd még belerúgtak. A 82 éves férfi bejelentést tett a rendőrségen, ahol kihallgatták. 

A támadók indoka az volt, hogy kampánycsendben nem szabad szórólapozni, de mivel a CBA nincs egyik szavazókör 150 méteres körzetében sem, így ez nem állja meg a helyét. A rendőrség azt közölte az esetről, hogy a 82 éves ellenzéki aktivista nem sérült meg, a támadókkal szemben garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.

Nem ez volt az egyetlen agresszív atrocitás a választások alatt: Nagykállón egy katolikus pap támadott a választás tisztaságát figyelő aktivistákra. 

A választásról szóló percről percre tudósításunkat itt követheti, kattintson.