A bejelentés így szól: "Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy meghoztuk közös életünk legnehezebb döntését, a jövőben külön utakon folytatjuk. A mai napon hivatalosan is benyújtottuk válási szándékunkat. A közösen eltöltött tizennégy évünket egymás iránti tisztelettel zárjuk le. Most az elsődleges feladatunk az, hogy a számunkra két legfontosabb személyt, közös gyermekeinket a körülményekhez képest megóvjuk. Ezért arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy döntésünket tartsák tiszteletben és legyenek tekintettel kiskamasz fiainkra. Továbbá tisztelettel kérjük a média munkatársait, hogy gyermekeink képmását ne hozzák nyilvánosságra, és tartózkodjanak találgatások, valótlan állítások közlésétől. Válásunkkal kapcsolatban egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal. Megértésüket köszönjük".

A 24.hu információja szerint Rogán Antal és felesége, Rogán-Gaál Cecília már októberben szakított. A miniszter röviddel az önkormányzati választás után ki is költözött abból a Felhő utcai luxusingatlanból, amelyet csak néhány hónappal korábban foglalt el a család.

A választási időszakban politikai szempontok is közrejátszhattak abban, hogy igyekeztek titokban tartani a 2007 óta tartó házasság megfeneklését. Nem lett volna szerencsés, hogy egy vezető politikus magánélete kerüljön terítékre a kampányban. A miniszter így a legnagyobb titokban hagyta ott családját a Bessenyei István nevén lévő milliárdos értékű ingatlanban.

Rogánék korábban a Pasa Parkban laktak, ahol a miniszternek a vagyonnyilatkozata szerint egy 185 négyzetméteres lakása van. (Felesége lakrészével együtt az ingatlan területe nagyjából 250 négyzetméter.) A nyár végén a Miniszterelnöki Kabinetiroda elismerte, hogy Rogán Antal már nem a II. kerületi lakóparkban lakik, a család átköltözött a XII. kerületi Felhő utcába. A többszintes villát vagy annak egy részét a kabinetiroda közlése szerint Rogán-Gaál Cecília vette bérbe barátnőjétől, Sarka Katától és férjétől, Bessenyeitől, a Valton Security egyik tulajdonosától.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata nem csak az ingatlanon osztozik. A két barátnő 2016-ig nem volt igazán aktív az üzleti életben, három éve azonban rákapcsoltak, és azóta hatalmas nyereséget termelő és egyre terebélyesedő cégbirodalom jött létre körülöttük. Miközben Rogán miniszterként és országgyűlési képviselőként havi 3 milliós jövedelmet visz haza, és "feltalálóként" is komoly jövedelmet szerez, felesége a Sarkával közösen tulajdonolt cégen keresztül még nagyobb jövedelmet produkált. A Nakama&Partners Kft. 2017-ben, megtízszerezve az előző évi bevételt, 517 millió forintos forgalmat könyvelhetett el, amiből szinte minden második forint tiszta nyereség volt. 2018-ban ezt is megduplázták, a tulajdonosok pedig 136 milliós osztalékot vettek ki a cégből.