A közlés szerint az M0-s déli szektorának felújítása a következő ütembe lép, amelynek során 2019. második negyedévéig az út bal pályáját betonozzák.

Tudatták, hogy ebben az időszakban az M1-es autópálya felé Halásztelek-Csepel irányából a Deák Ferenc hídon haladóknak továbbra is megmarad a Csepel-sziget elhagyását segítő harmadik sáv a 6-os főútig. A három sávból kettő a jobb oldali pályára terelve az M1-es autópálya, egy pedig a 6-os főút és a M6-os autópálya felé vezet - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a kétszer két forgalmi sávos terelés az M0-M6-os csomópontig tart, ahol továbbra sem lehet ráhajtani az M6-os autópályára.

Közölték, hogy a 6-os főútról nem lehet az M1-es autópálya felé kanyarodni, hanem továbbhajtva az M6-os érdi felhajtóján keresztül az M0-s irányába haladva érhető el.

Az M5-ös autópálya felé vezető irányban az M0-M6-os csomóponttól az M0-Halásztelki csomópontig két sávon haladhat a forgalom az M0-s autóút jobb pályáján. Ebben az irányban lassító és gyorsító sávok segítik a 6-os főútra való ráhajtást, illetve kihajtást - olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték, a 6-os főút jobb lehajtójáról továbbra sem lehet Érd felé balra kanyarodni. A várost az M0-s jobb pályájáról az M6-os jobb pályájára kanyarodva lehet megközelíteni.